NAP Sözcüsü Bıçvarov: Hacker saldırısı ciddi sonuçlara yol açmayacak
NAP Sözcüsü Bıçvarov: Hacker saldırısı ciddi sonuçlara yol açmayacak
NOVA TV’de yayınlanan Merhaba Bulgaristan programına konuk olan Milli Gelirler Ajansı’nın (NAP) Sözcüsü Rosen Bıçvarov, 5 milyona yakın kişiye ait verilerin dışarı sızmasına neden olan NAP’ın bilgi sistemine karşı hacker saldırısı ile ilgili olarak, “Hacker saldırısından doğrudan etkilenen vatandaşların sayısı yaklaşık 4 milyondur. Hacker saldırısının, doğrudan, dolaysız ve ciddi sonuçlara yol açması muhtemel görünmüyor” diye açıkladı.
NAP Sözcüsü, ”Kişisel verilerin kredi çekmek için kullanılması gibi varsayımların gerçekleşme olasılığı çok düşük” diye güvence verdi ve güvenliği kırılan sunucunun kritik bir altyapı olarak açıkça ilan edilmediğini söyledi.
Denetimlerin, denetim çalışması, veri tabanını değerlendirmek için harici bir ekip çalışması, kontroller yapılması ve yetkililerin sistemlerin kırılganlığını değerlendirmeye yönelik çalışma yapılması olmak üzere dört yönde gerçekleştirildiği açıklandı.
Bilindiği gibi, dün gözaltına alınan şüpheli Kristiyan Boykov’un imza karşılığı serbest bırakıldığı anlaşıldı.
İşyerinde tutuklanan 20 yaşındaki genç hakkında siber saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle suç duyusunda bulunuldu.
Aynı şahsın iki yıl önce Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın internet sitesine yönelik hacker saldırısında bulunduğu ortaya çıktı.